Ford Porvooseen - varustamoyhtiö ryhtyy autokauppiaaksi

Emäsalolainen Orrby Motorfartygs Ab myi vuoden 1922 keväällä omistamansa ”Marita”-nimisen aluksen. Maaliskuussa pidetty yhtiökokous ei katsonut mahdolliseksi maksaa osinkoa edelliseltä vuodelta, sillä erilaisiin veroihin oli vuonna 1921 kulunut n. 80.000 markkaa. Kun ”Maritasta” oli myytäessä saatu hyvä hinta oli yhtiöllä mahdollisuus maksaa 5 % osinkoa ennakkoon vuodelta 1922.

”Maritan” myynnin jälkeen varustamolle jäi vain yksi alus, ”Prinsessan”, mutta sillä oli myös runsaasti vapaata omaa pääomaa, noin 240.000 markkaa, jonka sijoittamista varustamotoimintaan ei enää pidetty järkevänä. Vuosina 1923 ja -24 Orrby Motorfartygs Ab:n johto haisteli uusia tuulia, kun varustamotoiminta ei enää juurikaan kannattanut. Useimpien laivaliikennettä harjoittavien yhtiöiden olisi kannattanut tehdä samoin, sillä autoliikenteen kasvu tuli vääjäämättä aiheuttamaan matkustajakadon laivoille. Muiden syiden ohella, jotka tekivät autoilla kulkemisen laivoja houkuttelevammaksi, oli se, että autojen kulkemien teiden varsille oli useimmilla selvästi lyhyempi matka kotoaan kuin laivareittien harvoille laitureille.

Tuulen tuoksu ohjasi Orrby Motorfartygs Ab:n suuntaan, joka tuli piristämään porvoolaista automobilismia. Vuoden 1924 keväällä vaihtoi yhtiö päätoimialaansa ja nimeään. Siitä tuli Ab Traktor Oy ja se ryhtyi myymään Ford- ja Lincoln -autoja ja Fordson–traktoreita sekä erilaisia maatalousvälineitä. Kauppaa ryhdyttiin tekemään aivan Porvoon keskustassa, Yhdyspankin omistamissa tiloissa osoitteessa Piispankatu 30.

Onko sinulla vanhoja valokuvia?

Tarvitsen tämän sivuston kuvitukseen vanhoja valokuvia porvoolaisista autoista ja autoilijoista.

En välttämättä omaksi, vaan nähtäväksi ja kopioitavaksi.

Jos haluat ja voit auttaa kuvien saamisessa, ota yhteyttä:

Klaus Andersson
040 837 89 84; tai

kuvat@porvoonliikenne.net

Ab Traktor Oy:n käyttämä "virallisen paperin" yläosa 10. joulukuuta 1924

Heti automyynnin aloittaessaan Ab Traktor Oy teki autojen korien valmistamisesta sopimuksen paikallisen Ab Borgå Botvarv Oy –nimisen veneitä rakentavan yhtiön kanssa. Ab Traktor Oy toimitti Borgå Botvarv Oy:lle auton rungon ja tämä rakensi siihen mittatilaustyönä korin, yhtä hyvin henkilö- kuin tavarankuljetukseen sopivan, tai näiden yhdistelmän.

 

Vuonna 1911 perustettu Ab Borgå Botvarv seurasi tarkasti alan kehitystä. Jo muutaman vuoden toiminnan jälkeen, huomattuaan polttomoottorien vallankumouksen olevan meneillään, se kehitti oman veneisiin hyvin sopivan moottorin. Heinäkuussa 1922 moottori sai ensimmäisen palkinnon Tampereella järjestetyssä teollisuusnäyttelyssä. Yhtiöllä oli käytössään ajanmukainen metalli- ja moottoriverstas.

Vuoden 1925 loppuun mennessä oli autojen koreja valmistettu Porvoossa pääasiassa Ab Traktor Oy:n lukuun jo 100 kappaletta. Tuolloin Ab Borgå Botvarv Oy työllisti 70 henkilöä.

Automyynnin alku Porvoossa oli ollut kerrassaan huikaisevaa: kesäkuun alusta vuoden 1924 loppuun mennessä oli Ab Traktor Oy myynyt peräti 130 autoa ja 42 traktoria. Mutta vielä vuoden 1925 alussa tahti vain kiihtyi: tammi-helmikuussa myytiin 75 autoa!

Ennenkuin auton saattoi ottaa käyttöön, oli se katsastettava. Porvoossa ei kuitenkaan ollut vielä vuonna 1925 omaa katsastusmiestä, vaan jouduttiin tyytymään yhteen katsastuspäivään vuodessa. Muina aikoina oli käyttöönotettava ajoneuvo vietävä Helsinkiin katsastettavaksi, sillä Porvoonkin katsastusmieheksi nimitetty J.E. Tuokkola oli tavattavissa vain siellä Tämä tietysti aiheutti paitsi vaivaa niin myös kuluja uuden auton, traktorin tai moottoripyörän omistajalle ja siksi Ab Traktor Oy anoi Maaherralta keväällä 1925 insinööri Erland Lindroosin nimittämistä Porvoon katsastusmieheksi. Ja ellei Maaherra nimittäisi tätä varsinaiseksi katsastusmieheksi, pyydettiin Maaherraa antamaan tälle oikeus tehdä ensimmäinen katsastus Ab Traktor Oy:n myymille ajoneuvoille.

Katsastusmiehen puuttuminen aiheutti toisenkin ongelman: Ab Traktor Oy:n tai muiden porvoolaisten pitämien kuljettajakurssien jälkeen ei voitu Porvoossa järjestää kuulustelua ajokortin saamiseksi. Tähänkin toisi ratkaisun insinööri Lindroosin nimittäminen katsastusmieheksi. Ab Traktor Oy:llä oli kursseilla 60-70 ajokortin haluavaa.

Maaherra pyysi Porvoon poliisimestari Georg Lindvallillta lausuntoa ja tämä puolsi katsastusmiehen nimittämistä. Lindroosista tuli Porvoon katsastusmies 16. huhtikuuta 1925 (tarkistettava!).

Jotta autoilu olisi riittävän helppoa ja käytännöllistä oli vielä parannettava autojen polttoaineensaantia sekä niiden huolto-ja korjauspalveluja.

Porvoon kaupungissa oli Ab Traktor Oy:n ryhtyessä automyyntiin vain muutama polttoaineenmyyntipiste, esimerkiksi Axel Ahlqvistin rautakauppa Puisto- ja Jokikadun kulmassa myi Nobelin ”Record”-bensiiniä. Suomen Petrolituontiosakeyhtiöllä taas oli oma polttoainevarastonsa Hattulassa.

Vuoden 1924 kesällä ryhtyi Oy Traktor Ab yhteistyöhön Suomen petroolituotanto-osakeyhtiön kanssa. Kauppatorilla heinäkuussa avattu polttoaineenmyyntipiste oli alusta asti Oy Traktor Ab:n hoidossa (kts. polttoaineen myynti).

Ab Traktor Oy:n oma autokorjaamo työllisti vuoden 1925 alussa 15-20 asentajaa, mutta useammallekin tuntui työtä riittävän, sillä kesäkuussa avasi Theodor Boström Pappilanmäellä autokorjaamon valtuutettuna Ford-asentajana. Vuoden 1926 lopussa haki Ab Traktor Oy rakennuslupaa oman korjaamon rakentamiseksi myyntitilojen viereen Puistokadulle.

Ab Traktor Oy:lla ja sitä kautta Fordilla oli nyt tarjolla Porvoossa kaikki mitä autoilija tarvitsi: autokoulu, ajokorttitutkinnon vastaanottaminen, automyynti, autonkorin rakentaminen mittatilaustyönä, huolto- ja korjaustoiminta sekä poltto- ja voiteluaineet. Vuonna 1925 ryhdyttiin Fordeja kaiken tämän lisäksi myymään myös osamaksulla.

Vain se, mihin yritys ei voinut vaikuttaa, oli rempallaan: teiden kunto.

Vuoden 1925 elokuussa saattoi Ab Traktor Oy:n toimitusjohtaja O. Lönnström ylpeänä kertoa, että yritys oli myynyt peräti 250 Ford-autoa kuluvan vuoden aikana. Traktoreita oli myyty vasta 13 mutta paras myyntiaika olikin vasta käsillä.