LUKIJALLE (31.3.2006)

Tämän sivuston tekemisen aloitin viime vuoden lopussa. Tekele on vielä pahasti kesken, mutta julkaisen tekstiä sitä mukaa kuin sitä syntyy ja tuloksen kehtaan näyttää. En ole vielä edes aivan varma minkälaiseen järjestykseen esitys tulee, joko suoraan tai aiheittaiseen aikajärjestykseen tai näiden yhdistelmään vuosikymmenittäin. Tällä hetkellä vaikuttaa viimeksi mainittu mieluisammalta.

Tutkimuksissani oli pieni tauko tammikuun puolivälistä maaliskuun loppuun, mutta viikon loma ansiotyöstä katkaisi tauon: istuin kolmena iltana Kansallisarkistossa lukemassa kaikenlaista autoliikenteeseen liittyvää materiaalia ja jotain kiinnostaavaa löysinkin (kts. päivitykset, linkki myös sivun vasemmassa ylälaidassa)

Olen isoäitini kertomuksista kuullut jo pienenä, kuinka hänen veljellään oli Porvoossa taksi ja että hän sillä pirtua kuljettaessaan joutui poliisin pidättämäksi. Tuo juttu tuntui minusta – silloin pienempänä – hieman suurennellulta, mutta olen myöhemmin asiaa tutkiessani huomannut sen kaikin puolin totuudenmukaiseksi. Siitä alkoi sukututkimukseni, joka sittemmin on laajentunut Porvoon automobiilihistorian tutkimiseksi.

Aloitin tutkimisen luonnollisesti niistä vuosista jolloin isoäitini veli toimi taksinkuljettajana. Seuraavaksi perehdyin ensimmäiseen autoyrittäjään Porvoossa (kts. ensimmäinen auto). Sen jälkeen olen enemmän tai vähemmän järjestelmällisesti kolunnut sivukaupalla eri asiakirjoja ja sanomalehtiä 1920- ja 1930-luvuilta.

Jossain vaiheessa huomasin, ettei aiheesta vielä ole kirjoitettu juuri mitään. Itselläni oli kertynyt jo melkoisesti kirjoittamiseen tarvittavaa tietoa, joten tartuin kynään näppäimistöön ja ryhdyin työhön.

Internetin valinta julkaisumuodoksi on ollut minulle selvää alusta alkaen. Siihen taas on useita syitä: olen jossain määrin hurahtanut tietotekniikkaan, julkaiseminen Internetissä ei maksa minulle käytännössä mitään (paitsi domain-osoitteen ja palvelinkapasiteetin ylläpitomaksun), Internet-julkaisun mahdolliset – ja minun tapauksessani kai myös todennäköiset – virheet on helposti korjattavissa, lukijat voivat osallistua julkaisun tuottamiseen ja ennen kaikkea: Internetissä tutkimus on jokaisen vapaasti luettavissa ja arvioitavissa.

Toivon lukijoilta tolkuttomasti palautetta ja myös apua tämän sivuston kehittämiseen. Eniten kaipaan valokuvia autoista ja autoilijoista 1900-luvun alussa, näin aluksi vuosilta 1911-1935, ja sen lisäksi kaikkea sellaista henkilökohtaista tietoa eri autoalan toimijoista, jota vain sukulaisilla tai tutuilla voi olla.

Kiitokset

Kiitoksia niille henkilöille jotka ovat auttaneet tämän sivuston sisällön kokoamisessa. Eniten olen saanut apua Porvoon kaupungin työntekijöiltä niin kaupungintalossa, kirjastossa kuin eri virastoissakin. Sen lisäksi olen hyötynyt niin maakunta-arkistojen kuin kansallisarkistonkin palveluista.

Työnantajalle kiitos siitä, että olen voinut järjestellä työvuorojani tutkimustyön lomaan siten, että minulla on arkisin virka-aikana mahdollisuus käydä Porvoon eri tietolähteitä hyödyntämässä, että voin kerran tai kaksi viikossa käydä palkallisena aikana kirjastossa ja että olen saanut junailla vapaapäiviänikin.

Porvoossa 9.12.2005 (31.3.2006)
Klaus Andersson


Sanastoa

Autobussi, omnibussi. Vähintään 8:n hengen kuljetukseen tarkoitettu automobiili.

Automobiili. Nyk. "auto". Suomen kieleen on jäänyt sanan ensimmäinen osa ja esimerkiksi ruotsin kieleen loppuosa, "bil". Sanaan tarvitaan lisämäärite jos halutaan kertoa minkätyyppisestä ajoneuvosta on kyse, esim. palo-, sairas-, kuorma-, lasti-, paketti-, henkilö- tai linja-auto(mobiili).

Itämalmi. Nyk. Tarmola, asuinalue Porvoon keskustasta koilliseen. Itämalmi oli suora käännös alueen ruotsinkielisestä nimestä Östermalm.

Kuriiriauto. Yleensä tavaraa kuljettava linja-auto.

Kuvernööri. Nyk. maaherra. Nimitys muutettiin 10. tammikuuta 1918.

Linja-auto. Varsinkin 1920-luvulla automobiili jolla ajettiin linjaa. Saattoi olla yhtä hyvin tavallinen henkilöauto kuin 12-18 hengelle rakennettu suurempikin auto.

Maistraatti. Valtion viranomainen, jota johti pormestari. Määräsi mm. rakennus- ja elinkeinoluvista ja erilaisista järjestyssäännöistä kaupungissa.

Omnibus. Lat. "omni" = kaikille, yhteinen. Kaikille tarkoitettu kulkuväline, julkinen liikenneväline. Nyk. linja-auto.

Rahatoimikamari. Nyk. kaupunginhallitus.

Seka-auto. Automobiili jolla voidaan kuljettaa sekä matkustajia että suuria määriä tavaraa.

T-Ford. Kansanomaisempi nimi "virallisesta" Ford Touring'ista. Maailman eniten valmistettu ja suosituin auto 1920-luvulla.

Uusi Kirkkokatu. Nyk. Runeberginkatu.

Uusi Vuorikatu. Sittemmin Vesitorninkatu ja nykyisin Linnankoskenkatu.

Vuokra-ajuri, vossikka. Taksiautojen edeltäjä, hevosvetoinen kärry tai talvella reki henkilökuljetukseen.

Vuokra-auto. Nykyinen taksi.

Onko sinulla vanhoja valokuvia?

Tarvitsen tämän sivuston kuvitukseen vanhoja valokuvia porvoolaisista autoista, autoilijoista ja kaikesta muustakin autoiluun liittyvästä.

En välttämättä omaksi, vaan nähtäväksi ja kopioitavaksi.

Jos haluat ja voit auttaa kuvien saamisessa, ota yhteyttä:

Klaus Andersson
040 837 8984; tai
kuvat@porvoonliikenne.net